Агар-агар

Агар-агар

Наявність: На складі

Швидка доставка

Тільки натуральне та корисне

Доступні ціни

Опис Агар-агар

Агар-агар є біло-жовтуватий порошок, який утворює при взаємодії з гарячою водою желеподібний продукт. Цей продукт отримують за допомогою екстрагування з бурих і червоних водоростей Тихого океану і Білого моря.  Цей найсильніший рослинний замінник желатину в нашій країні прийнято називати просто агар і розділяти на два сорти: світлий або білий вищий і темно-жовтий перший.

Широким поширенням в різних областях людської діяльності агар зобов'язаний своїм цікавим фізико-хімічними властивостями: він повністю розчиняється у воді при температурі близько 100 ° С і перетворюється в міцний термообробний гель при охолодженні розчину до 40 ° С, тобто переходи з рідкого стану в щільне можуть здійснюватися багаторазово.

Наймасовіше агар-агар застосовується у виробництві кондитерських виробів (мармелад, пастила, суфле, зефір, джем, конфітюр, начинка для цукерок), а також при виготовленні фруктових, овочевих, рибних і м'ясних консерв, морозива, майонезу, згущеного молока, хлібобулочних виробів , жувальної гумки, пива і освітлених напоїв. Внаслідок низької калорійності сировина використовується в приготуванні діабетичної продукції, а його хімічні властивості обумовлюють його застосування у фармацевтиці, мікробіології та косметології.
 

Корисні властивості агар-агар

Агар-агар, екстрагований з червоних і бурих водоростей, надзвичайно багатий такими мікроелементами як йод, залізо, кальцій, а також безліччю інших цінних речовин і вітамінів, але, на жаль, він майже не засвоюється в шлунково-кишковому тракті людини. Субстанція агар-агар завдяки наявності в ній грубого волокна набухає в травній трубці, займаючи значний обсяг і не розкладаючись, і стимулює моторику кишечника, дуже швидко проходячи через нього. Вищеописані якості агару дозволяють активно застосовувати його послаблюючу дію в медичних цілях, тільки кількість сировини при цьому задіюється набагато більше, ніж в кулінарії. Додатковий ефект при вживанні агар-агар - виведення з організму баластних речовин, токсинів і продуктів життєдіяльності кишкової мікрофлори, а також очищення печінки від шкідливих сполук і надлишку жовчі.

Характеристики Агар-агар

Інформація про товар
Вага 30.00г

Відгуки Агар-агар

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук

Будьласка авторизуйтесь або зареєструйтеся для перегляду